Publicatie Gids Nederlandse slavernijverleden

Begin april verscheen de publicatie ‘Gids Slavernijverleden Nederland | Guide The Netherlands Slavery Heritage’. De officiële presentatie vond plaats op vrijdag 5 april in het Nationaal Archief te Den Haag.

De tweetalige gids (NL/EN) biedt informatie over de Nederlandse slavernijgeschiedenis in 100 locaties. De gids is een initiatief van Mapping Slavery en wordt uitgegeven door LM Publishers.

In de gids zijn 100 locaties te vinden, verspreid over 18 steden en provincies. Daarnaast komen een aantal thema’s aan bod: nazaten, de rol van de kerk, graven van (voormalige) tot slaaf gemaakten in Nederland, buitenhuizen en de rol van de Nederlandse wetgeving (en wetgever) bij de rechtvaardiging van slavernij. De korte, duidelijk geschreven stukken zijn ontstaan op basis van het werk van onderzoekers door het hele land en gericht op het verdiepen van de kennis over die deel van de Nederlandse geschiedenis. De gids is ruim geïllustreerd en voorzien van overzichtskaarten.

De publicatie van de Gids is mede mogelijk dankzij de Mondriaan Stichting en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Voor bestellen en meer informatie…

One Response
  • Lauralynn Sweet
    nov 11, 2018

    I’m looking forward to reading this. One might want to consider including parts of the book in the Dutch National Curriculum in primary and secondary schools.

    Lauralynn Sweet nov 11, 2018
    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.