In diverse Nederlandse steden worden stadswandelingen aangeboden die zich richten op de geschiedenis van de stad en de koppeling met slavernij en kolonialisme. Gebruik de links hieronder om in contact te komen met hen die het organiseren.

In Amsterdam wordt sinds 2013 wekelijks de Black Heritage Amsterdam Tours aangeboden door initiator en gids Jennifer Tosch. Samen met haar team verzorgt zij wekelijks tours, voor info en boekingen zie de website.

In Utrecht wordt sinds november 2011 de wandelroute Sporen van Slavernij aangeboden. Zie de gelijknamige website voor meer informatie en voor verzoeken voor een wandeling kun u contact met ons opnemen. Since November 2011 you can participate in the walking tour Traces of Slavery in Utrecht. For more information look at the website Sporen van Slavernij Utrecht for more information. For a guided tour you can contact the organizers by mail.

Stichting Pasado Presente onderzoekt het cultureel erfgoed van slavernij in Den Haag. In samenwerking met het Haags Historisch museum bieden ze stadswandelingen aan. Bekijk de website voor meer informatie.

Via Intercultural Museum & Heritage Projects (IHMP) kun je een stadswandeling boeken. De wandeling laat koloniale geschiedenis en het slavernijverleden in het erfgoed van Haarlem zien.

Sinds de publicatie van ‘Sporen van het slavernijverleden in Groningen’ worden er ook stadswandelingen aangeboden door de stad Groningen over deze thema’s. Neem contact met ons op om de mogelijkheden met Barbara Henkes te bespreken.