• Wandelgids Sporen van Slavernij Utrecht

  • Back
Omslag Wandelgids

In 2012 is de Wandelgids Sporen van Slavernij Utrecht uitgekomen, als onderdeel van het project Sporen van Slavernij Utrecht, een partnerschap tussen het Centre for the Humanities, Vrede van Utrecht en Kosmopolis Utrecht. De gids is geschreven door Dr. Esther Captain en Hans Visser.

In deze gids wordt de relatie met de koloniale geschiedenis van Nederlands-Indië, Suriname en de Nederlandse Antillen/ Aruba belicht. Aan de hand van daadwerkelijke (woon)locaties in de stad en een geïllustreerde routekaart kan de bezoeker wandelen langs locaties met betrekking tot de koloniale geschiedenis van de stad.

De gids is voor eenieder die zich interesseert voor het koloniale verleden van Nederland en de verhalen die hierbij horen. De verhalen bij iedere locatie nemen je mee terug in de tijd, van de 17e eeuw tot aan het verleden. Zo ontdek je de locaties die zowel direct als indirect verbonden zijn met de slavenhandel en de slavernijgeschiedenis van Nederland.

De tocht kan gelopen worden door zowel Engels- als Nederlands sprekende groepen/individuen, gezien de gids in beide talen is uitgebracht. Op iedere locatie kan de tocht worden begonnen, omdat er geen vast startpunt is. Aan de kaart in de gids kun je zo de route lopen die het beste uit komt.