Home

Amsterdam

Wat een openbaring: Groningen voorbij gas en graan. Deze gids legt een onvermoede goudader bloot: die van het Groningse slavernijverleden. Wandel of fiets langs een verborgen geschiedenis aan de oevers van het Reitdiep, met vertakkingen door stad en ommelanden.

Frank Westerman
auteur van onder meer 'De graanrepubliek' en 'El Negro en ik'

Groningen

De Gids Slavernijverleden toont ons een nieuw Amsterdam. Het is een Amsterdam dat zowel fascineert als beroert, waarbij de Gids ons de locaties toont van waaruit de Nederlanders de slavenhandel en plantage-economie in Batavia, Suriname en daarbuiten aanstuurden; de producten en winsten die dit opleverde; en de sporen van de Zwarte aanwezigheid in Amsterdam zelf.… Lees meer … “Een ‘nieuw’ Amsterdam”

Natalie Zemon Davis
historica, Detroit

Sinds ik de Gids Slavernijverleden Amsterdam gelezen heb, kijk ik met heel andere ogen naar deze stad. Vreemd genoeg wordt de stad niet alleen meer opwindend, maar ook veeleisender om te verkennen. “Nieuw toerisme” zou niet alleen voyeuristisch moeten zijn. Het zou een reis moeten zijn om het begrip van onze menselijkheid te verdiepen zonder… Lees meer … “‘Nieuw toerisme’”

Ayu Utami
schrijfster, Jakarta