• Start van publiekstours langs het Nederlandse slavernijverleden in de staat New York

  • Back
11 augustus 2016 by 
Rob_de_Vos_tcm261-779572
Rob de Vos, de Nederlandse consul in New York, spreekt bij de openingsplechtigheid van de eerste Black Heritage Tour in de staat New York, in de hoofdstad Albany. 5 augustus 2016.

Naar het Nederlandse slavernijverleden in New York is tot nu toe weinig onderzoek gedaan. Daarin komt verandering door een gezamenlijk onderzoeksproject en het beschikbaar maken van publiekstours op locatie.

De burgemeester van de hoofdstad van de staat New York, Albany, mevrouw Kathy M. Sheehan, heeft namens Albany City Council, ter gelegenheid van de eerste Black Heritage Tour, 5 augustus 2016 uitgeroepen tot “Native American – African – Dutch Heritage Day”. Tijdens deze eerste Black Heritage tour in de staat New York, onder leiding van de Amerikaans-Nederlandse initiatiefnemer Jennifer Tosch, maken deelnemers in een intensieve tocht kennis met het met Nederland verbonden slavernijverleden van diverse historische locaties in de staat New York.

Sprekers_bijeenkomst__5_augustus_2016_tcm261-779573
Onder de sprekers bij de bijeenkomst op 5 augustus 2016 waren de Nederlandse consul Rob de Vos (eerste van links), de directeur van I Love New York Markly Wilson (derde van links), zangeres Denise Jannah (vierde van links), congreslid Paul Tonko en Jennifer Tosch (midden), professor Gloria Wekker (eerste van rechts), en medewerkers en onderzoekers van diverse organisaties in New York.

Deze activiteiten zijn onderdeel van het VU onderzoeksproject “Mapping Slavery”, vertegenwoordigd door Jennifer Tosch en Nancy Jouwe. Het project in de VS is mogelijk gemaakt door Dutch Culture in Nederland en New York, en de Netherlands America Foundation, en heeft een snel groeiende lijst partners, waaronder het New Amsterdam History Center, New York State Parks, Recreation and Historic Preservation, en de New York State Division of Tourism van I Love NY. De bijeenkomst is onderdeel van het project “Mapping Slavery” aan de VU (Faculteit Geesteswetenschappen, CLUE+).

(c) VU Amsterdam, 9 aug. 2016

(originele tekst)

Category: bericht - Comments: Reacties uitgeschakeld voor Start van publiekstours langs het Nederlandse slavernijverleden in de staat New York